Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві розпочався Чемпіонат світу «Бодігард – 2015»

19 вересня на території Хрещатого парку поруч з Аркою «Дружби народів» відбулася урочиста церемонія відкриття VI Чемпіонату світу з багатоборства тілоохоронців. Основна мета заходу – підвищення професійного рівня підготовки бодігардів, обмін досвідом, зміцнення взаєморозуміння і співробітництва. Повідомили в прес-службі Державної служби охорони при МВС України.

Триватиме міжнародний турнір з 19 по 21 вересня у Києві. У змаганнях беруть участь професійні тілоохоронці з Болгарії, Грузії, Румунії, України, Молдови та Швеції. Державну службу охорони при МВС України на світовому Чемпіонаті представляють чоловіча та жіноча команди спецпідрозділу міліції охорони «Титан» Управління ДСО при ГУМВС України у місті Києві. У повсякденному житті учасники турніру забезпечують безпеку вищих посадових осіб держави, політиків та інших відомих і поважних осіб.

- Участь у Чемпіонаті світу «Бодігард - 2015» для Державної служби охорони є дуже особливою, адже чоловіча команда спецпідрозділу міліції охорони «Титан» показала найвищий та найкращий результат своєї спецпідготовки і стала переможцем XVIII Чемпіонату України з багатоборства тілоохоронців, який проходив у Львові з 29 травня по 1 червня 2015 року, - зазначив начальник Департаменту ДСО при МВС України генерал-майор міліції Сергій Будник .- Тому сьогодні вже на світовому Чемпіонаті на нашу команду покладається велика відповідальність – підтвердити досягнутий під час Чемпіонату України статус переможців та звання найсильніших бодігардів.

Під час відкриття Чемпіонату усі охочі мали змогу ознайомитися з діяльністю тілоохоронців, їм було продемонстровано показові виступи із захисту охоронюваної особи під час відвідання масових заходів, виступи майстрів бойових мистецтв, автомобільне шоу з демонстрацією синхронного та екстремального керування.

- Те, що ми сьогодні можемо спостерігати, незважаючи на видовищність, для кожного з тілоохоронців є повсякденною роботою - тактико-технічною, дуже небезпечною і важкою, - наголосив Сергій Будник. – Тому від тілоохоронця вимагається не лише вміння захистити життя і майно охоронюваної особи, а й вміння надати необхідну першу долікарняну допомогу, швидко і правильно приймати тактичні рішення, вміти миттєво реагувати на небезпечні несподіванки тощо.

Загалом у програмі усі учасники міжнародного турніру тілоохоронців продемонструють свої знання та вміння на наступних етапах: тактика і техніка пішого супроводу з виконанням прийомів фізичного захисту, демонстрація прийомів рукопашного бою, стрілецькі вправи, подолання смуги перешкод на автомобілі, пошук вибухових пристроїв у автомобілі, надання першої медичної допомоги і евакуація особи, що охороняється.

- Упевнений, що кожна команда продемонструє свої найкращі вміння. Сьогодні ми вболіваємо за чоловічу та жіночу командиспецпідрозділу міліції охорони «Титан». Переконаний, що лише у чесній боротьбі народжуються справжні переможці, - сказав очільник Департаменту ДСО при МВС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ