Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві розпочинається молодіжний форум кримських татар

У Києві 30 травня розпочинається дводенний міжнародний молодіжний форум «Майбутнє Криму». Форум збере молодих кримськотатарських лідерів з усього світу для формування поглядів на майбутнє Криму.

Як повідомила координатор форуму Гульнара Муратова, організатори отримали близько 400 заявок, з яких було відібрано близько 200 учасників віком від 18 до 35 років з різних регіонів України та з кримськотатарської діаспори з-за кордону. Очікується, що учасники форуму приїдуть із Туреччини, Польщі, Румунії, Литви, Німеччини.

Після анексії Криму Росією на материкову Україну виїхали десятки тисяч людей. У Меджлісі кажуть про приблизно 35 тисяч кримських татар, які змушені були залишити півострів.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ