Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві в рамках музейного проєкту "Український Схід" відкриють виставку "Капелани"

У четвер, 20 травня, у Києві в Національному музеї історії України у Другій світовій війні в рамках музейного проєкту "Український Схід" презентують виставку "Капелани". Про це Гал-інфо повідомила пресслужба музею.

Виставка «Капелани» розповідає про священнослужителів різних віросповідань і конфесій, які на Українському Сході, де триває війна й проливається кров, пліч-о-пліч із воїнами захищають територіальну цілісність і незалежність нашої Батьківщини та гідно виконують душпастирську місію.

Духівники, які оберігали й оберігають життя та віру Захисників України відтепер стали героями нової експозиції. Це Юрій Казміренко, Сергій Дмитрієв, Дмитро Поворотний, Андрій Зелінський, Любомир Яворський, Андрій Полухін, Сергій Мороз «Фрост», Фіделіс Волністов, Павло Гончарук, Саїд Ісмагілов, Мурад Путілін, Ашер-Йосеф Черкаський.

Під час відкриття проєкту наживо зустрінемося з Духівниками, які в апокаліптичному вимірі воєнного буття для українських воїнів стали Друзями, Побратимами, Порадниками та Психологами.

Ця виставка є органічним складником музейного проєкту «Український Схід». Універсальною мовою музейних унікатів і документальних світлин, образних арт-інсталяцій «Силуети Долі» та «Янголи», аудіовізуальних сюжетів «Світло» й «Псалом 90» наративує вона розвій та значення українського капеланства в зоні АТО/ООС, біографує найяскравіших його представників, створюючи тим колективний Образ військового душпастиря – Цілителя Душ і Хранителя Духовної Міці Українського Воїнства!

А ще, ця експозитарна локація перетвориться на комунікативний майданчик для актуалізації духовного єднання Воїнів Правди Святої та Воїнів Миру, які спільно відстоюють Державність України!

20 травня 2021 р., 12:00
Київ, вул. Лаврська, 27
Музей. Простір проєкту «Український Схід»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ