Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Києві затримали чоловіка, який за завданням росіян готував замах на офіцера ЗСУ

Служба безпеки України і Національна поліція України затримали 20-річного киянина, який отримав завдання від російських спецслужб вчинити замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Щоб впевнитися у спроможності агента виконати завдання, російські спецслужби спочатку дали йому два тестові випробування - підпалити автомобілі українських захисників.

Після цього фігурант отримав нове доручення - встановити відеоспостереження за українським офіцером. У подальшому ворог планував здійснити на нього замах.

Правоохоронці завчасно викрили ворожі плани і затримали зловмисника в його помешканні, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу цілі і ще не встиг встановити камеру.

Під час обшуків у фігуранта вилучили легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу автомобілів, та мобільний телефон з доказами злочинів.

На підставі зібраних матеріалів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ