Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ викрила трьох проросійських агітаторів

Служба безпеки викрила трьох проросійських агітаторів, які діяли у різних регіонах України. Вони публічно підтримували збройну агресію РФ та закликали до захоплення всієї території України.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У Миколаївській області затримали керівника підпільного осередку партії Шарія. За даними слідства, чоловік намагався налагодити підривну діяльність у прифронтових районах області. Для цього він залучив п’ятьох місцевих жителів, колишніх представників забороненої партії, та створив власний Телеграм-канал.

"Там фігуранти поширювали фейки російської пропаганди, в яких "відбілювали" воєнні злочини рашистів та виправдовували захоплення частини території України. Також адміністратор ворожого інтернет-ресурсу закликав ухилятися від мобілізації в Україні та підбурював до провокацій проти співробітників ТЦК", — повідомили в СБУ.

На Запоріжжі силовики затримали місцевого жителя, представника російської партії ЛДПР, яка підтримує війну проти України. На своїй сторінці в "Однокласниках" він агітував до захоплення обласного центру та підняття прапора РФ на місцевих держустановах.

"У Тернопільській області викрито проросійську пропагандистку з Дніпра, яка приїхала на Тернопільщину і розповсюджувала у Телеграм-каналах дописи ексочільника забороненої партії "Держава" Дмитра Васильця", — йдеться у повідомленні.

Затриманим повідомили про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України).

Дії очільника підпільного осередку партії Шарія додатково кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ