Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Києві знайшли повішеним очільника Білоруського Дому в Україні Віталія Шишова

Сьогодні, 3 серпня, в одному з київських парків знайшли повішеним очільника “Білоруського Дому в Україні” Віталія Шишова, який напередодні зник у столиці.
Віталій Шишов

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Повішеного Шишова виявили сьогодні неподалік від місця його проживання. Мобільний телефон і особисті речі Віталія вилучені з місця події.

Повна картина подій буде встановлена після допиту свідків, аналізу відеозаписів з камер системи “Безпечне місто”, проведення експертиз і слідчих експериментів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

Шишов зник у Києві 2 серпня. Він вийшов зранку, імовірно, на щоденну пробіжку і не повернувся.

Як повідомили у "Білоруському Домі": “На камерах зафіксовано, як він виходив з дому на пробіжку о 9 ранку. У 10 повинен був повернутися. Зв’язатися з ним неможливо, телефон відімкнений від відстежування місцеположення (гугл-акаунту). Годинника і фітнес-браслета при ньому не було. Відстежили телефон за вишками, але занадто великий квадрат пошуків”.

Також "Білоруський Дім в Україні" уже заявив, що за Віталієм велось зовнішнє спостереження, а джерела повідомляли про те, що готується замах. Організація заявляє, що вбивство Шишунова - спланована акція КГБ Білорусі.

"Білоруський Дім в Україні" – некомерційна громадська організація, що надає допомогу громадянам Білорусі, які втекли до нашої держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ