Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У ЛОР обговорили збереження історико-культурної спадщини

Збереження історико-культурної спадщини має бути одним із пріоритетів обласного бюджету. На цьому наголосив під час засідання комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму голова комісії Іван Щурко, – інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

В умовах, коли об’єкти української спадщини є прямими цілями ворога, черговим свідченням чого стали недавні атаки на музей генерал-хорунжого УПА  Романа Шухевича та історичний навчальний корпус ЛНУП у Дублянах, де навчався Степан Бандера, наші пам’ятки мають бути захищені і збережені в області. Львівщина попри всі історичні обставини завжди була прикладом усвідомлення цінності спадщини і відповідального ставлення до неї.

На цьому наголосив  під час засідання комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму голова комісії Іван Щурко.

Члени комісії обговорили та подали свої пропозиції щодо внесення змін до рішення Львівської обласної ради №519. Йдеться про необхідність забезпечення виконання основних завдань та заходів Програми охорони, збереження і популяризації історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021 – 2025 роки. 

Як пояснила директор департаменту архітектури та розвитку містобудування ОВА Олена Василько, метою прийняття цього рішення є забезпечення можливості відновлення об’єктів культурної спадщини для запобігання їхнього руйнування, збереження автентичності пам'яток та здійснення реставраційних робіт. 

«Акцентуємо на тому, щоб дати можливість проводити реставраційні, протиаварійні та протипожежні заходи. Це ті основні речі, які необхідні для збереження нашого історико-культурного надбання на території Львівщини», - зазначив Іван Щурко. 

Також комісія вирішила звернутися до департаменту фінансів Львівської ОВА розглянути можливість передбачити на реалізацію основних заходів обласної програми в розмірі 13,5 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ