Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОВА започаткували відеоблог про туристичні локації області

Управління туризму та курортів Львівської ОВА запускає проєкт, якого ще досі не було на теренах Львівщини – блогтури різними куточками області.

Проєкт передбачає 10 випусків, які розкриють туристичний потенціал Львівщини, покажуть її багатогранність та мотивуватимуть мандрівників завітати у маловідомі місцевості, які часто недооцінюють туристи.

«Цей проєкт має на меті не лише привернути увагу до туристичних об’єктів Львівщини, а й показати людей, які творять особливі локації з особливою атмосферою, локальною кухнею, етнічними традиціями. Це різноманіття, яке може запропонувати наша область – природні локації, гори, водойми, національні парки, активні атракції, архітектурні пам’ятки, сакральні споруди, гастролокації», – зазначає начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Проєкт сприятиме впізнаваності туристичних об’єктів, розвитку туристичної галузі, наповненню місцевих бюджетів та покращенню сфери перевезень, харчування, туристичного супроводу і сувенірної галузі.

«Туризм є, туризм розвивається попри війну та несприятливі умови. На сьогодні ми маємо рекордні суми по туристичному збору, а це понад 25 мільйонів гривень за 7 місяців, за що дякуємо свідомому бізнесу, який працює чесно та робить свій вклад в розвиток громад та області. Туризм необхідний для фізичного та емоційного відновлення, а також для реабілітації наших захисників, тож надіємось, що цей проєкт також сприятиме розвитку цілої галузі», – додав Максим Козицький.

Перший випуск – про Червоноград. Одразу на думку спадають шахти чи промислові підприємства, проте ця місцевість має чим здивувати. Ви побачите:

  • сплави на байдарках та сапах, дізнаєтесь ще одну цікаву назву Червонограда (ні-ні, не Кристинопіль);
  • патріотичний квест, заснований на реальних подіях початку 1940-х років;
  • унікальну Сокальську кераміку, яка претендує бути у переліку нематеріальної культурної спадщини України;
  • пантеон пам’яті полеглим воїнам УПА та козацьку церкву;
  • незрівнянні писанки червоноградського майстра Тараса Городецького, які до сьогодні ніхто не може відтворити, лише на більших розмірах яйця;
  • сакральні та архітектурні пам’ятки, в одній з яких розташована фреска путіна, який горить у пеклі.

Прем’єра відбудеться сьогодні, 25 серпня, о 16:00: https://youtu.be/ABKi7WYmh_4

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ