Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Луцькому районі від кашлюка померло 2-місячне немовля

Триває комунікаційна робота з батьками, котрі відмовляються від проведення щеплень своїм дітям

Фото: Depositphotos

Медики застерігають, що на Волині цього року спостерігається ріст захворюваності на кашлюк.

 За 6 місяців 2023-го зареєстровано 66 випадків захворювання, з них 64 - серед дітей. 40 % захворілих не мали жодного щеплення проти кашлюка. В минулому році дане захворювання не реєструвалося, інформує у фейсбуці ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

У Луцькому районі від ускладнення кашлюка (пневмонія, ураження серця, мозку) померла 2-місячна дитина, нещеплена проти цієї хвороби за віком. Ймовірно, інфікування відбулося від старших дітей в сім’ї, які також не щеплені в зв’язку з відмовами батьків.

Фахівці Луцького районного відділу Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели епідеміологічне розслідування в осередку захворювання, надали пропозиції щодо недопущення поширення інфекції зацікавленим службам.

Встановлено коло контактних осіб, здійснено їх бактеріологічне обстеження. Організовано медичне спостереження за контактними, виявлено з проявами кашлюка 3 дітей, котрі направлені на стаціонарне лікування.

Вивчено стан вакцинації проти кашлюку дітей громади, в якій проживає сім’я.

Триває комунікаційна робота з батьками, котрі відмовляються від проведення щеплень своїм дітям. Надана інформація голові громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ