Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Луцьку хочуть знизити ставку податку на нежитлову нерухомість

У Луцьку хочуть знизити ставку податку на нежитлову нерухомість на 2021 рік з 0,75% до 0,5% аби допомогти підприємцям та підприємствам пережити наслідки карантину та зберегти максимум робочих місць (ставка такого податку встановлюється до 15 липня поточного року на наступний рік).
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Рішення щодо зниження податку будуть приймати на позачерговій сесії депутатів міської ради завтра, 14 липня, повідомив на своїй сторінці у Facebook радник міського голови Ігор Поліщук.

"На завтрашній сесії будемо пропонувати знизити ставку податку на нежитлову нерухомість на 2021 рік з 0,75% до 0,5% аби допомогти підприємцям та підприємствам пережити наслідки карантину та зберегти максимум робочих місць (ставка такого податку встановлюється до 15 липня поточного року на наступний рік).

Внаслідок значного зниження економічної активності, зниження купівельної спроможності та карантинних обмежень підприємства та підприємці у світі та Україні понесли та продовжують нести значні втрати. Не є виключенням і бізнес нашого міста. На жаль, частина підприємств та підприємців внаслідок вищевказаних факторів будуть змушені дедалі більше знижувати активність та скорочувати працівників, хтось не витримає карантину і закриється.

Для того, щоб зменшити навантаження по податках і зборах ми вже приймали раніше рішення щодо звільнення від окремих платежів та зборів. Зважаючи на численні звернення підприємців та підприємств міста, представників бізнесу будемо пропонувати знизити ставку податку на нежитлову нерухомість на 2021 рік.

Внаслідок поступового розширення бази платників такого податку та запланованого підвищення мінімальної заробітної плати, до розміру якої прив‘язаний розмір такого податку, бюджет міста не понесе значних втрат. Разом з тим така знижка допоможе підприємцям та підприємствам нашого міста", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ