Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку міськрада боротиметься з приміськими маршрутками

У Луцькій міській раді анонсували нову боротьбу з приміськими транспортними засобами, які курсують містом.
Фото ілюстративне: Конкурент

Про це пишуть Волинські новини

«Проблема, яка існує в нас доволі давно – приміські маршрути. Наші працівники провели аналіз. В один січневий день на зупинці біля РЦ «Промінь» у сторону вулиці Яровиця з 9-ї години до 11-ї були автобуси Луцьк–Промінь, Гірка Полонка–Ківерці, Луцьк–Світязь, Луцьк–Нововолинськ, Луцьк–Несвіч та інші. Загалом 35 приміських автобусів пройшли через цю зупинку, із них 33 здійснювали посадку та висадку пасажирів.

Ми говоримо про те, що в нас у місті ускладнено рух, тому що є багато транспорту. Як же він його буде не ускладнено, коли це тільки одна зупинка?» – розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

За словами мера, лише у напрямку до міста Ківерці в області з приміських маршрутів перевезення здійснюють 43 автобуси.

«Поряд із нашою системою громадського транспорту в місті працює ще одна система. Вона працює абсолютно хаотично. Ніхто не контролює ці перевезення. Ніхто ні за що не відповідає. Незрозуміло, за якими правилами й принципами ці приміські автобуси їздять», – наголосив мер.

Він додав, що близько 50% автобусів приватних перевізників відповідають екологічному стандарту Євро-5 і є відносно новими, також містом курсують 29 нових тролейбусів та інший міський транспорт. На цій сесії влада виділила гроші на придбання ще чотирьох тролейбусів.

У відділі транспорту міськради повідомили, що надіслали листи до відповідних структур, в яких запропоновано, зокрема, внести зміни до чинних постанов, паспортів маршрутів, аби розв'язувати питання курсування приміських автобусів у Луцьку.

Приміським автобусам заборонено здійснювати посадку-висадку пасажирів на зупинках у центрі міста. За цим мають стежити «Укртрансбезпека», патрульна поліція та організатор цих перевезень, додали у раді.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ