Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку на громадські ініціативи обіцяють 4 млн грн

У Луцьку до 10 листопада триває онлайн-голосування за проєкти, які подані на конкурс бюджету участі.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Бюджет участі – це одна із форм підтримки владою активних громадян, які пропонують розв’язати конкретну проблему в місті. Частину коштів ініціатори мають зібрати самостійно, але більшу частину виділять із міського бюджету.

Луцька міськрада передбачила на бюджет участі 4 млн грн, але вартість одного проєкту не повинна перевищувати 250 тис. грн.

Від 1 листопада триває онлайн голосування за конкретні проєкти на електронній платформі «Громадський бюджет». Участь у ньому можуть брати лише жителі Луцької громади.

Мер Луцька Ігор Поліщук закликав краян взяти участь в голосуванні й таким чином визначити, які саме проекти отримають кошти на реалізацію.

«Голосувати можна не більше, ніж за 5 проєктів», - нагадав мер.

Тим часом проєкти – найрізноманітніші, від проведення спортивних змагань до ремонтів закладів освіти.

Наприклад, спортклуб стрільби з лука «Луцькі соколи» подав на конкурс на два проєкти – проведення змагань серед дорослих і дітей. Тож представники клубу закликають друзів у соціальних мережах підтримати їхні проєкти.

«Я вже два з половиною роки займаюся розвитком стрільби з лука в Луцьку. Чесно трохи втомилася за цей час, не все так швидко, як би хотілось, але рук не опускаю і, звісно, далі продовжуватиму. Однак раз на рік мені в цьому конкретно потрібна ваша підтримка, і ви справді можете її надати навіть не виходячи з дому. Мова йде про конкурс «Бюджет Участі» - треба ваші голоси!» - закликала у фейсбуці ветеранка АТО Майя Москвич.

Подібну активність у соцмережах розвинули і прихильники інших проєктів, поданих на конкурс. Голосування триватиме до 10 листопада. Наразі трійка лідерів проєктів у «Бюджеті розвитку» виглядає так:

  1. Створення мистецького творчого простору в НВК № 26
  2. Освітлена територія – запорука безпеки мешканців мікрорайону ЛПЗ (територія Луцького НВК №24)
  3. Відкриті тренування з козацького бойового мистецтва
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ