Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Луцьку відбулася культурно-мистецька акція "Ніч музеїв - 2021"

Міжнародна культурно-мистецька акція "Ніч музеїв - 2021" проходила у Художньому музеї Луцька. Головна тема дійства звучить так: "Європа-Україна. За покликом взаємопритягання". Про це повідомили 18 травня Гал-інфо у пресслужбі Волинської облради.
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада

Дійство відбулося 17 травня. Участь у заході взяли заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, а також митці, науковці, представники бізнесу.

Це уже 13-й традиційний культурно-мистецький проєкт. Програма заходу складалась із двох розділів: перший – театралізоване дійство "Лариса Косач: аристократка, поетеса, жінка» та виставковий проєкт "Пабло Пікассо і традиції європейського модернізму в українській графіці другої половини ХХ століття".

"Ми беремо на себе сміливість заперечувати думку, яка склалася, що Лариса Косач – мучениця, хвороблива і нещасна. Ми часто бачимо її на фото як дівчинку в селянському вбранні із грабельками, але насправді це високоосвічена, інтелігентна, мудра інтелектуалка, яка знала багато мов і перекладала на українську оригінали творів. Цю тему буде розкривати театр-студія "КолоЛесі" та його очільниця Світлана Органіста. Вона разом зі своїми студійцями буде презентувати літературні твори", - розповіла старший науковий співробітник Художнього музею Олена Старикова.

Що ж до другого розділу акції, то науковці наголошують, що твори Пабло Пікассо знайшли своє відображення в українських художників та графіків. Тож в музеї демонстрували картини із приватних колекцій таких митців Сергій Алієв-Ковика, Володимир та Людмила Лобода та інших. Під час дійства присутніх залучили до обговорення, тож зі своїми думками змогли виступити науковці та історики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ