Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку відзначили 103 річницю створення Луцького прикордонного загону

Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Волинська обласна рада
Волинська обласна рада
1/2
Урочистості з нагоди Дня Луцького прикордонного загону відбулися сьогодні, 9 липня 2021 року, на території військової частини. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка зі святом прикордонників привітав та вручив відзнаки заступник очільника області Анатолій Костик. Участь у заході взяли також голова обласної ради Григорій Недопад, рідні та близькі військовослужбовців.

День Луцького прикордонного загону відзначається 11 липня, адже саме у цей день у далекому 1918-ому 3-я Волинська кордонна бригада Української Народної Республіки розпочала охорону західного кордону України.  

Нині у зоні відповідальності військової частини – не лише 545 км кордону з Польщею та Білоруссю на території Волинської та Рівненської областей, а й важливі міжнародні та місцеві пункти пропуску. Крім сухопутної, загін відповідає ще й за річкову ділянку кордону. Охорону кордону здійснюють 13 відділів прикордонної служби та мобільна прикордонна застава "Луцьк". 

Відтак, у Луцького прикордонного загону – 103-я річниця. Тож привітати прикордонників прийшли представники місцевої влади, рідні та друзі. Традиційно, за сумлінне виконання службових обов’язків військовослужбовцям, учасникам бойових дій та працівникам військової частини вручили подяки, грамоти та нагороди. 

З нагоди свята відзнаки обласної державної адміністрації прикордонникам вручив і заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик. Зокрема, за сумлінну працю, високопрофесійне виконання службових обов’язків, оголошено подяку військовослужбовцям Луцького прикордонного загону:

- Дуднику Андрію Володимировичу, полковникові, начальнику відділу кримінального аналізу та інформаційно-аналітичного забезпечення головного оперативно-розшукового відділу;

- Левадному Анатолію Анатолійовичу, підполковникові, заступнику начальника штабу – начальнику відділу прикордонного контролю;

- Савчуку Сергію Вікторовичу, капітанові, заступнику начальника відділу – начальнику житлово-експлуатаційної служби. 

Заступник очільника області подякував військовослужбовцям за професійність та відповідальність під час несення служби, побажав міцного здоров’я та успіхів у виконанні службових обов’язків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ