Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Луцьку збільшили кількість пунктів масової вакцинації

У зв’язку із початком п’ятого етапу вакцинації у Луцьку збільшили кількість Центрів масової вакцинації населення.
Фото: Depositphotos

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

За даними департаменту інформаційної роботи Луцької міськради, вакцинуватися від COVID-19 у Луцьку можна за такими адресами:

  • Луцький центр первинної медичної допомоги: проспект Волі, буд. 66 а, кабінет 313, щоденно з 09.00 до 15.00 години. Контактні номери телефонів: (050) 438947, (050) 4389723, 729 116.
  • Луцький центр первинної медичної допомоги №1: вул. Бенделіані, буд. 7, кабінет 9, щоденно з 09.00. до 15.00 години. Контактний номер телефону: 261 538.
  • Луцький центр первинної медичної допомоги № 2: проспект Відродження, буд. 13, кабінет 115, щоденно з 09.00 до 15.00 години. Контактний номер телефону: (099) 1874093.
  • Луцький центр первинної медичної допомоги № 3: вул. Стефаника, буд. 3 а, кабінет 35, щоденно з 09.00. до 15.00 години. Контактний номер телефону: 723 683.

«Для того, щоб вакцинуватися, потрібно прийти у найближчий центр масової вакцинації, попередньо записавшись за вказаним телефоном. Із собою мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу», - повідомили у міськраді.

Як повідомили у Волинській ОДА, упродовж минулої доби на Волині зареєстровано 2 випадки захворювання на COVID-19, і обидва – у Луцькій територіальній громаді. Усього станом на 26 липня в області зареєстровано 62,274 випадки, 1204 з яких завершилися летально. 

Нині про коронавірус штаму «Дельта» відомо, що він поводить себе агресивніше, - пояснює Гал-інфо завідувачка відділенням молекулярно-генетичних досліджень при ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Алла Кінах.

«Дельта належить до родини коронавірусів. У результаті того, що віруси мутують, щось змінилося в його генетичному коді - ми маємо «Дельту». Він викликає такі ж захворювання, клініка яких дуже схожа до коронавірусної інфекції, яку ми звикли бачити останні два роки. Але цей вірус агресивніший і стійкіший. Втім, клінічні симптоми, які притаманні коронавірусній інфекції - будуть такі ж, як і при захворюванні штамом «Дельта». В принципі, протокол лікування такий самий, але захворювання може проходити важче. І зазначу, що раніше вважалося: хвора людина може заразити одну-дві людини, то згідно з тими даними, які є на сьогодні, хворий на «Дельту» може заразити 6-8 людей. 

Як переносять вірус вакциновані люди, на сьогодні точної статистики ще немає, але з впевненістю можна сказати, що набутий імунітет буде допомагати переносити хворобу легше. Тому прошу всіх вакцинуватися. І попри те, що я перехворіла коронавірусом, - я вакцинувалася, аби не наражати на небезпеку себе і людей навколо», - розповіла лікарка. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ