Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівобленерго пояснили, чому сума у платіжках майже не змінилась

Попри відключення рахунки за електроенергію майже не зменшились.
Ілюстративне фото: dnpr.com.ua

У розподільчій компанії пояснюють це тим, що від початку масових обстрілів та застосування графіків відімкнення електроенергії споживання електричної енергії на Львівщині зменшилось незначно — лише від 10 до 20 відсотків. 

Передусім, після відключень, коли є світло, споживачі максимально використовують електроенергію, вмикають всі енергозатратні прилади, попри прохання енергетиків зменшити споживання.

По-друге, деякі енергозатратні прилади, як от бойлери та холодильники, у перші години після відновлення споживають більше електричної енергії, ніж у стабільному робочому режимі.

Також через холодну погоду й низьку температуру вдома люди догрівають помешкання електричними обігрівачами в час, коли подають електроенергію.

І останньою причиною у Львівобленерго називають, значні витрати електроенергії через залишені на зарядку в нічний час акумулятори або інші альтернативні потужні джерела живлення, а також ліхтарі, повербанки.

"Таким чином загальний обсяг споживання у більшості помешкань не змінився, відповідно не змінився і розмір рахунків, — запевняють у компанії та додають. Аби допомогти енергосистемі України та отримувати менші платіжки за спожиту електроенергію закликаємо всіх бути відповідальними та не користуватись без потреби потужними енергоприладами, а особливо одразу після подачі електроенергії, а також у пікові години: вранці (7:00-11:00) та ввечері (17:00-23:00)".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ