Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській академії мистецтв презентували молодіжний арт-проєкт про події війни в Україні

фото - пресслужба Львівської ОВА
фото - пресслужба Львівської ОВА
фото - пресслужба Львівської ОВА
фото - пресслужба Львівської ОВА
фото - пресслужба Львівської ОВА
фото - пресслужба Львівської ОВА
1/3
21 квітня у галереї Львівської національної академії мистецтв відкрили молодіжний арт-проєкт, присвячений подіям війни в Україні. До експозиції увійшли роботи студентів ЛНАМ, а також студентів академій Харкова та Києва, які беруть участь у програмах академічної мобільності.

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Виставка включає творчі експерименти студентів 4 курсу графічного дизайну ЛНАМ з предмета "Фотографія2.

"Коли ви прокидаєтесь вранці, подумайте про те, який це привілей бути живим, думати, насолоджуватись, кохати...", - Марк Аврелій. Це одна із фраз яку отримали студенти  графічного дизайну ЛНАМ для роботи над творчими проєктами із фотографії.

"Завдання полягало у тому, що кожен повинен прорефлексувати на актуальні для нашого часу цитати, "крилаті вислови" та виразити свої ідеї у фотографії. Багато хто із студентів обрав для своїх концепцій саме  реалії сьогодення", – зазначили в академії.

У комплексі експозиція апелює до складних подій війни в Україні та засобом художньої фотографії демонструватиме важливість творчого самовираження молоді в драматичних обставинах сучасності.

Серед учасників проєкту – студенти Харківської академії дизайну і мистецтв та Київської державної академії дизайну і мистецтв ім. Михайла Бойчука, які були вимушені переселитися до Львова у зв’язку із подіями в Україні. Також участь у виставці взяли студенти ЛНАМ, які перебувають за кордоном та дистанційно виконали свої роботи.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 76 студентів Харківських та Київських ЗВО навчаються у ЛНАМ за програмами академічної мобільності; а понад 200 студентів ЛНАМ, які виїхали закордон, були прийняті в найкращі академії Європи.

Виставка буде представлена у галереї ЛНАМ до 4 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ