Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській академії сухопутних військ – випуск офіцерів-десантників

14 жовтня в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбудеться ритуал випуску молодих офіцерів, що закінчили навчання за спеціалізацією «Управління діями аеромобільних підрозділів», – повідомили в академії.

На урочистості з цієї нагоди запрошені керівництво Командування Сухопутних військ, командири військових частин Західного регіону, представники громадськості та духовенства.

Цього дня первинне військове звання «лейтенант» отримають 15 вихованців цього видового навчального закладу. Цьогорічнийвипуск є пам’ятним для всього навчального закладу, адже вперше в доросле життя підуть офіцери аеромобільних військ, які навчалися та виховувалися у цьому навчальному закладі з перших днів своєї військової кар’єри.

За чотири роки та чотири місяці навчання цьогорічні випускники, окрім отримання теоретичних знань з профілюючих предметів, виконали близько 60 вправ стрільб із стрілецької зброї, гранатометів та бойових машин, опанували навики водіння бойових машин та здійснили більше 30 стрибків з парашутом кожний.

Цього року за відмінні показники у навчаннітри випускників отримають диплом з відзнакою, серед них лейтенанти Віктор Поляков, Сергій Оверін та Святослав Заїць.

Цікавим є те, що цього рокувперше за історію аеромобільних військ України лейтенантські погони та диплом за спеціалізацію «Управління діями аеромобільних підрозділів» отримає жінка. Свого часу курсант Марина Цвіловська з особистого дозволу Міністра оборони України була переведена на факультет аеромобільних військ ще тоді Інституту Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. За час навчання вона показала себе наполегливим курсантом та успішно закінчила Академію.

Нинішні випускники Академії сухопутних військ проходитимуть службу не лише в Сухопутних військах, але й у інших видах Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ