Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії відзначили 210-ту річницю від дня народження Маркіяна Шашкевича

У середу, 22 грудня, у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика відбувся мистецький проєкт — концертна програма, приурочена до 210-ї річниці від дня народження видатного поета, письменника, одного із засновників "Руської трійці" – Маркіяна Шашкевича.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

У проєкті взяли участь хор Львівської духовної семінарії Святого Духа, квартет бандуристок "Львів’янки", квартет "Дудаліс", струнний квартет Львівської музичної академії ім. М. Лисенка, солісти Львівської національної філармонії ім. М. Скорика.

"Сьогодні  ми згадуємо про нашого великого українця, просвітителя, людини, яка заклала фундамент нашої української ідентичності. Маємо робити все для того, щоб такі особистості як Маркіян Шашкевич були відомими та пошанованими не тільки на Львівщині, а й у всій Україні та світі. Львівська обласна рада завжди підтримуватиме такі проєкти, які розвиватимуть нашу культуру, духовну спадщину  і популяризуватимуть  такі відомі постаті як Маркіян Шашкевич", - зазначив під час виступу голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.

У програмі концерту також прозвучали композиції на слова поета та його вірші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ