Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

У Львівській МТГ визначали першочергові заходи із впровадження безбар’єрності

Працівники міського управління адміністрування та розвитку громад спільно з ГО «Форум розвитку громадянського суспільства» та за участю уповноваженої міськради з питань доступності Ірини Маруняк провели пілотну сесію стратегічного прогнозування ідей та рішень щодо створення безбар'єрного середовища у громадах. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Робота відбувалася із застосуванням цифрових інструментів прогнозування варіантів рішень. Висновки врахують у подальшій роботі.

Серед визначених на консультаціях пріоритетних заходів – забезпечення якісного покриття хідників від зупинок громадського транспорту до важливих соціальних об'єктів в громаді, облаштування інклюзивних вбиралень та входів до освітніх, медичних  установ, закладів культури та ЦНАПів, освітлення пішохідних переходів, встановлення та озвучення світлофорів, зокрема на трасі, яка перебуває на балансі  Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

«Публічні консультації у такому форматі в Україні лише набирають обертів. Їхня чи не найбільша перевага – це формат. Адже вони відбуваються з використанням спеціально розробленої Google-таблиці. Цей алгоритм аналізує внесену інформацію, візуалізує її та формує пропозиції. Далі, “підтягнувши” дані по громаді з відкритих баз та поєднавши їх з напрацьованими пропозиціями, формує альтернативні варіанти рішень і моделює прогноз їх результатів в період від одного до трьох років», – пояснили в ГО «Форум розвитку громадянського суспільства».

Напрацьовані рішення передають відповідним виконавчим органам для розгляду можливості подальшої реалізації. 

«Доступність та безбар'єрність у наших населених пунктах – це також і про безпеку на дорогах. До прикладу, встановлення дорожніх знаків, про які ми вже неодноразово наголошували раніше, освітлення пішохідних переходів», – зазначила керівниця управління адміністрування та розвитку громад Ірина Круглова.

Проєкт «Цифрова компонента формування альтернативних варіантів та прогнозування результатів публічних рішень» реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Нагадаємо, робота з облаштування доступності у громадах триває з минулого року. Останнім таким прикладом є облаштування тротуарів з урахуванням норм доступності на вул. Винна Гора у Винниках. Ця вулиця сполучає зупинку громадського транспорту з обласним госпіталем ветеранів війн та репресованих.

Також у громадах цьогоріч безбар’єрний простір облаштували на зупинках у Винниках на вул. Івасюка, що біля госпіталю, та на вул. Смолистій у Брюховичах. До кінця року доступнішими та зручнішими для всіх пасажирів планують зробити ще  6  зупинок.

Більше інформації щодо облаштування доступності у громаді – у презентації уповноваженої Львівської міської ради з питань доступності Ірини Маруняк.

Додамо, нещодавно Львів отримав міжнародну відзнаку за покращення доступності до громадського

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ