Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській національній філармонії відбудеться концерт памʼяті жертв Голодомору

У рамках щорічного фестивалю “Відкриваємо Падеревського” 25 листопада у Львівській національній філармонії відбудеться концерт памʼяті жертв геноциду українського народу – Голодомору та всіх полеглих за українську Незалежність.

Міжнародний музичний фестиваль “Відкриваємо Падеревського” щорічно проходить у філармонії в памʼять про одного з ключових польських піаністів, композиторів, політичних та культурних діячів Ігнація Яна Падеревського. Традиційно організаторами фестивалю є Польсько-українська фундація імені Іґнація Яна Падеревського та Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика.

Цьогорічний концерт є свідченням солідарності з Україною та пройде в памʼять полеглих за українську незалежність захисників, жертв російської агресії та геноциду українського народу – Голодомору.

В концерті візьмуть участь Академічний Камерний Оркестр “Віртуози Львова”, Львівський Камерний Хор „Gloria” під орудою Володимира Сивохіпа, а також українські та польські солісти: Клаудіуш Баран, акордеон, Маріанна Гумецька, фортепіано та Золтан Алмаші, віолончель.

Відкриє концерт Хорал для струнних Ганни Гаврилець, композиторки, що передчасно відійшла у Вічність в перші дні повномасштабного вторгнення. Сам жанр твору – хорал – відсилає до традиції молитовного співу. Цього разу він прозвучить як молитва в памʼять усіх жертв ворожої агресії.

Продовжать програму три твори, звʼязок між якими полягає в композиторській майстерності – звучатиме музика Юрія Ланюка та двох його учнів, також відомих сучасних композиторів: Золтана Алмаші та Любави Сидоренко. Також в програмі прозвучить твір одного з найяскравіших представників польського музичного авангарду – Вітольда Лютославського  «Grave». Завершуватиме ж вечір Диптих для струнних Богдани Фроляк. 

Детальніше про подію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ