Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​У Львівській області презентували новий сервісний центр МВС

Сьогодні, 28 травня, на Львівщині ми презентували новий сервісний центр МВС № 4650 за адресою: вул. Вокзальна 10, м. Жовква. Він став десятим за рахунком у Львівській області та 162 в Україні. Він створений відповідно до європейських стандартів та досвіду.

Новий сервісний центр МВС презентував заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп`ятий. Також серед присутніх гостей були народний депутат України Ростислав Тістик, заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Олександр Кулепін та голова Жовківської міської територіальної громади Олег Вольський.

Відкриття зумовлене не лише необхідністю розширення географії надання послуг сервісних центрів МВС, а й розвантажить наші сервісні центри МВС у західних регіонах.

«На жаль, повномасштабна війна на території України принесла горе у кожну українську сім’ю та вже завдала глобальні катастрофічні наслідки. Близько 4-ох тисяч осіб вимушених переселенців, змушенні були покинути свої рідні домівки та оселитися у місті Жовква. Мешканцям цієї об’єднаної територіальної громади не потрібно буде їхати десятки кілометрів, до найближчого сервісного центру МВС аби замінити посвідчення водія чи зареєструвати автомобіль», - зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Створення додаткового сервісного центру МВС у Львівській області, повинно вирішити ще одну не менш важливу проблему, яка виникла після спрощення процедури ввезення транспортних засобів із-за кордону. 

До прикладу, в цьому році ще до початку війни у Львівській області було зареєстровано 19 000 авто за один місяць. У період війни, саме до спрощення процедури розмитнення, за два місяці було зареєстровано всього 5000 авто. Однак, після впровадження нульового розмитнення, за один місяць кількість вперше зареєстрованих на території України транспортних засобів збільшилась на 65% у порівнянні з аналогічними періодами.

«Ми розраховуємо, що початок роботи додаткового сервісного центру МВС в області суттєво допоможе в розвантажені інших центрів та пришвидшить надання послуг громадянам», -  додав Богдан Драп’ятий.

Переваги цієї локації ще й в тому, що вона знаходиться близько до митного посту Рава-Руська. Це надасть можливість обслуговувати не лише мешканців Жовківської міської територіальної громади та навколишніх населених пунктів, але й створити комфортні умови для всіх громадян, які розмитнили транспортні засоби та бажають їх зареєструвати.

«Ми аналізували статистику: мешканці Жовкви та прилеглих громад для отримання послуг Сервісного центру МВС, змушені були відвідувати Львів або Червоноград. При тому вони долали від 30 до 100 кілометрів. Відтак Львівщина дійсно потребувала нового сервісного центру у місті Жовква. У ньому, одному з перших, запроваджені усі нововведення передбаченні нормативними актами», - зазначив начальник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Малашко. 

Сервісний центр МВС надаватиме громадянам повний спектр послуг. Тут можна зареєструвати авто, відновити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та замінити посвідчення водія. Також можна складати теоретичний та практичний іспит для отримання посвідчення водія вперше.

Новий сервісний центр МВС №4650, знаходиться за адресою: вул. Вокзальна 10, м. Жовква, Львівська обл.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ