Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській ОДА презентували проект обласного бюджету на 2019 рік

Сьогодні, 6 грудня, у Львівській ОДА презентували проект обласного бюджету на 2019 рік, - повідомляють у прес-службі ЛОДА.

"Верховна Рада затвердила Закон України "Про Державний бюджет". Бюджетний процес, як в Україні, так і на Львівщині вже стартував. Станом на вчора затверджено 8 місцевих бюджетів, бюджет міста Львова і ряд сільських та селищних бюджетів. У показниках бюджету на 2019 рік нам вдалось зберегти належну соціальну складову, проіндексувати ряд видатків соціального характеру, а також в умовах досить консервативного пронозу надходжень податків і зборів на наступний рік, вдалося також зберегти і навіть збільшити блок фінансування капітальних видатків та програм. Прогноз обласного бюджету 2019 року обліковується в межах 14,5 млрд грн. Важливим є той факт, що ми передбачаємо зростання видатків на заробітну плату  працівникам бюджетної сфери в середньому трошки більше 10 %, збільшуються інші першочергові утриманські видатки прогнозного показника інфляції 7,4 % зростання. Також фонд, який спрямовується на реалізацію обласних програм перевищує 1,5 млрд грн",-  розповів директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

Як зазначив Олег Демків планово значний фінансовий ресурс скерують на ремонт та будівництво доріг, реалізацію програм та мікропроектів.

"Із переліку програм найбільший фінансовий ресурс спрямовується на дороги – будівництво, реконструкція, ремонт доріг. Якщо разом із субвенцією із державного бюджету це буде понад 1 млрд гривень і ще біля 0,5 млрд грн передбачено для Львівщини в Державному бюджеті. На жаль, в закону "Про Держбюджет" не пролонговано реалізацію митного експерименту на Львівщині. А це кошти 50 % від яких цільово спрямовувались на дороги. Але ми сподіваємось, що все таки запрацює цей експеримент,- розповів Олег Демків. - Зберігаються цікаві програми у сфері розвитку культури, також у напрямку придбання шкільних автобусів, плануються також видатки по розвитку інтернат них закладів. У сфері охорони здоров’я – закупівлі автомобілів швидкої допомоги. Залишино ресурс по реалізації мікропроектів  - 130 млн грн. Загалом є 30 програм на загальний фінансовий ресурс понад 1,5 млрд грн".

Детальнішу інформацію щодо проекту обласного бюджету на 2019 рік можна переглянути за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ