Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській опері відкрилась міжнародна фотовиставка

У Львівському національному театрі опери та балету відкрилась унікальна міжнародна виставка фотографій «9Х10», де представили фото українських, французьких, польських, американських та японських авторів на тему війни.

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Темою фотовиставки є війна росії проти України з різних ракурсів, адже на виставці є роботи авторів з різних сфер праці, з-поміж яких: журналісти, фотокореспонденти, архітектори, вуличні фотографи та наші захисники. У кожного з них свої акценти, деталі та стиль передачі глибоких емоцій через фотографію.

«Ця виставка є одним із важливих фундаментів для того, щоби фіксувати у світі, такому дуже великому і глобальному зі своїми проблемами, питаннями, дискусіями, сумнівами, ті речі, які зараз відбуваються, і фіксувати ту ціну, яку сплачує кожен українець», – зауважив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

На виставці представлені роботи таких авторів:

  • Ania Klosek  (Польща, Варшава) – документалістка, стрітартфотограф. Член жюрі Leice Sheet Photo, Miami Street Photography Festival.
  • Guillaume Herbaut (Франції, Париж) – фотограф, продюсер, документаліст, письменник. Лауреат World Press, Prix Kodak.
  • Marion Pehee (Франція, Шартр) – фотокореспондент, документаліст. Лауреат і переможець 32 конкурсу імені Lagardere. Працює з Der Spiegel, L'écho, le Figaro, Elle та іншими.
  • Craig Ruttle (США, Нью-Йорк) – документаліст, стрітартфотограф.
  • Олесь Кромпляс (Україна, Київ) – військовий фотограф, громадський діяч. Брав участь у обороні Донецького аеропорту, висвітлював оборону Маріуполя, бої за Іловайськ, перший фотограф у визвольному  Херсоні.
  • Antoine Martin (Франція, Париж) – фотограф, документаліст. Працював для Paris Saint Germain. Переможець конкурсу Paris Match.
  • Юрій Мельник (Україна, Львів) – журналіст, фоторепортер, доцент і викладач кафедри журналістики.
  • Тіл Меєр (Бамберг ,Німечина) – документаліст, фотокореспондент, режисер. З 2007 року висвітлює  життя в Україні. У 2018 нагороджено премією Кобург Едвард за фільм Winter in Lviv. Цей фільм зібрав 120 000 євро , які пішли на соцдопомогу самотнім літнім людям в Україні.
  • Секіта Ватару, Тетсуро Такехана ,Таку Госокава (Японія, Токіо) – фотокореспонденти,  газета Asahi shimbun.
  • Martin Duplantier (Франція, Париж) – архітектор, президент спілки архітекторів Франції, фотограф. Очолює місію з вивчення і збереження культурного українського фону, архітектурних пам'яток.
  • Лук’ян Турецький (Україна, Львів) – працює в галузі графічного дизайну та займається фотографією. У 2015-2016 роках служив в ЗСУ. З початку повномасштабної агресії до цього часу – в лавах Збройних сил України.
  • Юрій Руф (Україна, Львів) – поет, письменник, сценарист, вчений. Загинув під час ворожого обстрілу 1 квітня 2022 р (посмертна подяка).

Години роботи виставки: 

1. Екскурсійні (безкоштовно):

Пт - 11:00 - 16:30

Сб - 11:00 - 15:30

Нд - 12:00 - 14:00

2. Під час вистав, за умови купівлі квитки:

Пт - 18:00 - 20:00

Сб - 17:00 - 19:00

Нд - 12:00 - 14:00 та 17:00 - 19:00

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ