Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській політехніці малюють і радіотехніки, і механіки

Виставка живопису та фотосвітлин відкрита у стінах Національного університету «Львівська політехніка» напередодні старого Нового року. Її назвали Зимовий салон «Політехніка-Арт». Виставка стала органічною складовою незвичайної мистецької імпрези - благодійного Зимового балу. Про це повідомила прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

На вернісажі свої роботи представили понад 30 авторів - викладачів кафедри дизайну та основ архітектури, а також представники, здавалося б, зовсім не творчих наукових дисциплін університету, зокрема, радіотехніки і механіки. Глядачі мали змогу ознайомитися з творчим доробком Іванни Бучковської, Віктора Штеця (до речі, він зараз працює над створенням фундаментальної художньої галереї всіх 56 ректорів університету), Ярослава Ракочого, Мирона Турика, Віолетти Радомської, Інни Мосор, Катерини Лесюк, Ольги Винниченко, Тетяни Клименюк, Сергія Мільчевича та інших.

Одкровенням і окрасою вернісажу стали малярські роботи колишнього ректора Львівської політехніки Михайла Гаврилюка, організатора і завідувача кафедри приладів точної механіки Ростислава Курендаша, професора кафедри радіоелектронних пристроїв та систем Зенона Грицьківа, а також живопис професора завідувача кафедри технології машинобудування Ігора Грицая та фотосвітлини директора департаменту містобудування Львівської міськради Андрія Павліва.

Цьогорічна виставка, як наголосив її натхненник і організатор доктор архітектури Богдан Черкес, прийняла творчу естафету від своєї попередниці, що відбулася торік в залах Спілки архітекторів. Вона ширша за темактикою і більша за кількістю учасників. А отже, слід сподіватися, що стане традиційною для Львівської політехніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ