Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському музичному ліцеї відкрили малий камерний зал імені М.Скорика

У Львівському державному музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької відбулось урочисте відкриття малого камерного залу імені Мирослава Скорика.
Фото - ЛОДА

Саме тут розпочинався музичний шлях митця і упродовж всього життя він підтримував контакти з навчальним закладом, повідомляють в ЛОДА. 

Ідея створення нового концертного музичного простору – малого камерного залу імені Мирослава Скорика належить директорові ліцею Левку Закопцю. Місткість залу становить до 50 осіб.

На реалізацію проєкту використані кошти меценатів, без залучення бюджетного фінансування.

«Слухаючи його незабутню мелодію не можна бути спокійним. Емоції нашаровуються одна за одною. Мабуть таким і повинен бути творчий спадок людини, яка була небайдужа до життя, творила його кожної своєї хвилини, кожної своєї думки. Кожна нота, яка сходила з його рук, складає сьогодні  неоціненну музичну спадщину нашої країни. І великий обов’язок кожного з поціновувачів музики, патріотів України, продовжувати велику справу, яку розпочав маестро - нести українську музику світом, нести її для українських дітей, для тих, хто на її основі має набувати нових компетентностей, нових знань і врешті набувати свого внутрішнього національного усвідомлення причетності до великої культурної нації, якою сьогодні є ми – українці », - зазначив т. в. о. Міністра культури Ростислав Карандєєв.

В рамках урочистостей також відбувся концерт за участю вихованців ліцею. Прозвучали твори: «Мелодія», «Народний танець», «Естрадна пʼєса», «Жартівлива пʼєса», «Бурлеска» зі Скрипкової Сонати №2 «Прелюдія і фуга До-мажор», «У Лісі», «Коломийка», «Вальс» з Партити №5, «Іспанський танець», «Бурлеска».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ