Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівському "ОХМАТДИТі" відновили операції дітей з ретинопатією недоношених

У Львівській Обласній Дитячій Клінічній Лікарні "ОХМАТДИТ" відновили оперативні втручання дітям з ретинопатією недоношених

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Лікарі Центру дитячої офтальмології "Калейдоскоп" відновили оперативні втручання дітям з патологією ретинопатії недоношених, що є частою причиною дитячої сліпоти та слабкозорості.

Днями керівниця Центру, офтальмолог Наталія Гудима прооперувала дитину з таким діагнозом, яка при народженні важила 650 грам і виходжувалася відділенням анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених практично 2 місяці, а виписали вже з вагою близько 3-ох кілограм.

"При обстеженні хлопчика було виявлено патологію, яка виникає в середньому у 20% недоношених дітей і у 90% дітей, маса тіла яких при народженні менше 800 грам – ретинопатію, що являється ураження сітківки ока", - зазначила Наталія Гудима.

"Коли дитина досягла трьохмісячного віку ми її прооперували: виконали лазерну коагуляцію сітківки ока, що врятує її від сліпоти в подальшому. Дякуємо щиро за допомогу завідуючому відділення дитячої офтальмології та хірургії ока НДСЛ "ОХМАТДИТ" Юрію Барінову, який відгукнувся приїхати на операцію, а також експертці Департаменту охорони здоров’я з дитячої офтальмології Андріані Патер, лікаркам-анестезисткам Оксані Гаврилишин та Мар’яні Собко" - додала лікарка. 

Під час цього оперативного втручання також здійснили поєднану операцію з приводу вродженої пахової грижі, а також виконали вкорочення вуздечки язика, що важливо для маленької дитини, оскільки все було виконано під одним загальним наркозом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ