Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському палаці мистецтв презентували фільм «Воїни пісні»

Емоційний та зворушливий показ фільму "Воїни пісні" американського режисера Райана Сміта відбувся у Львівському палаці мистецтв. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

Глядачі мали змогу потрапити у подорож з українськими музикантами. Серед яких Святослав Вакарчук (гурт Океан Ельзи), Андрій Хливнюк (гурт Бумбокс)  та Світлана Тарабарова, які відкривають свої серця та діляться досвідом життя на тлі російської агресії. 

Щирим інтерв’ю та особистою розповіддю кожен музикант додає унікальний шматочок до цієї історії, створюючи разом полотно єдності та стійкості.

“Це також історії про звичайних людей, таких як Сергій Іванчук – оперний співак, який був поранений у Харкові. І разом усі ці історії розповідають про українську музику, українську культуру і показують світові, що у нас є своя музика і культура. І музиканти цим дуже пишаються. Моя команда монтажерів, зокрема Кадім Тарасов, монтували все це близько 6-7 місяців в Ірпені. Взимку їм було нелегко, але вони чудово попрацювали”, – наголосив американський режисер Райан Сміт.

В основі цього фільму лежить непохитна, глибоко вкорінена українська автентичність, яка пронизує знімальну групу під час занурення у серце конфлікту. Вона витримала сигнали повітряної тривоги, відключення електроенергії та відлуння ракет, створюючи розповідь, яка відображає стійкість, культуру та дух українського народу. Цей фільм є свідченням надзвичайної сили музики та оповіданням про темні часи.

Проєкт «Воїни пісні» здійснено за підтримки Лідерського центру губернатора Джорджа Патакі в рамках програми «Футбольні м'ячі свободи», також створеної на підтримку України. Фільм – офіційний відбір кінофестивалю Трайбека 2024.

Цей фільм є продовженням попередніх робіт Райана, зокрема "NFL 360: хто, як не ми", відзначеного номінацією Sports Emmy. У ньому йшлося про групу українських гравців американського футболу, які, зіткнувшись із хаосом російського вторгнення, добровільно вступили до армії для захисту своєї країни. Тема зворушливої історії духу, самопожертви та рішучості серед негараздів, пронизує всю режисерську кар'єру Райана.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ