Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському палаці мистецтв відкрили чотири виставки, присвячені Тарасу Шевченку

1/3
У неділю, 10 березня, у Львівському палаці мистецтв урочисто відкрили виставки, присвячені Тарасу Григоровичу Шевченку. Участь у заході взяв голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

У вітальному слові очільник облради зауважив, що невпинно минають роки, а Шевченко був, є і назавжди буде незмінним символом українського народу.

Як відомо, щороку Львівський палац мистецтв з Народним музеєм Тараса Шевченка (який розташований на його території) святкують день народження Шевченка по-особливому. А точніше – дуже по-мистецьки. А цього березня на 205-ту річницю письменника, 15-ту річницю Музею та 5 річницю Революції Гідності Палац мистецтв дивує відвідувачів відмінними одна від іншої виставками та душевною атмосферою Шевченківського вечора.

За словами, генерального директора Львівського палацу мистецтв Юрія Візняка, загалом таких виставок – чотири, і всіх їх відкрили одночасно 10 березня. «Усі ці заходи і виставки, присвячені Тарасу Григоровичу, триватимуть у Палаці майже місяць – з 10 березня до 4 квітня. Серед всіх інших чудових виставок особливої уваги заслуговує експозиція нашого Музею Тараса Шевченка, фонди якого налічують кілька тисяч експонатів! А також свої мистецькі фонди відкриває і сам Палац», - розповів він.

Отож, відкрито такі виставки:

- Фотовиставка Йосипа Марухняка «Господь любить свої люди, Любить, не оставить...» Це фотоподорож місцями Тараса Григоровича та його сьогоднішнім «життям» у містах і містечках України.
- Персональна виставка живопису Ігоря Гавришкевича «Барви душі». Це яскрава і дійсно барвиста експозиція від митця, який все життя відроджував культуру, сприяв тому фінансово та привертав увагу до львівського мистецтва.
- Виставка з фондів Палацу і Музею «Пам’яті національного Пророка».
- Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжного плакату «Встане воля!» Студенти мистецьких вузів України показують, яким Шевченка і його ідеї сьогодні бачать вони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ