Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львівському палаці мистецтв відкрився Львівський фотомузей

У цокольному приміщенні обласного комунального Львівського палацу мистецтв на Коперника, 17 відкрився «Львівський фотомузей». Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Від початку повномасштабного вторгнення росії унікальна збірка з тисяч раритетних експонатів, які роками збирає львівський колекціонер Роман Метельський, перебувала в приміщенні наукової бібліотеки Львівської політехніки. Проте з першого вересня виш використовує ці приміщення для власних потреб за призначенням. Відтак депутат Львівської обласної ради Захар Миляник запропонував творцям виставки розмістити її у приміщенні Палацу мистецтв.

«По суті, відгукнувся на прохання про допомогу. Адже нове приміщення для музею в серпні за кілька днів пану Роману знайти було важко. Збірка його експонатів — фотоапаратів різного віку та з усіх куточків світу, старовинного обладнання для перегляду слайдів, кіно, фотографій і фоторамок — за шість років, відколи зародився прототип музею, стає все більшою. Тож приміщення також потрібне чимале. Крім того, простір фотомузею — також є локацією для різних науково-культурних бесід, лекцій та переглядів кіно з плівки. Вважаю, що такі живі, багатогранні, жадані культурні проєкти потрібно підтримувати та розвивати», — каже Захар Миляник.

Раді новому відділу й у Львівський Палац Мистецтв. Таку ідею його очільник Юрій Візняк одразу ж підтримав. Верхні поверхи палацу здебільшого використовують під мистецькі виставки, благодійні проєкти, наразі тут триває Львівський тиждень скульптури, унизу зручно розташувався музей фотографії.

«Від 2017-го наш музей кілька разів змінив локації.У цьому приміщенні експозицію навіть вдалося розширити - тут є додаткові пʼять стендів, яких не було у бібліотеці Політехніки. У нас цілий куток присвячений кіно-відеозйомці. Від наступного вівторка вже у новому приміщенні відновлюємо наші науково-мистецькі зустрічі. Власне, у вівторок буде зустріч наукових читань Івана Боберського», — розповів засновник і директор музею Роман Метельський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ