Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському парку "Високий замок" помітили рідкісну змію

У Львові, в парку "Високий замок", мешканка міста помітила рідкісну змію — полоз ескулапів. Ця рептилія занесена до Червоної книги України. За увесь час спостережень у місті її появу фіксують втретє.
фото - Milanaa Waterman у фейсбуці

Про це інформує "Суспільне".

Допис зі світлинами змії львів'янка Мілана Ватерман опублікувала у вівторок, 5 жовтня. Як повідомила жінка, вона помітила рептилію на пішохідній доріжці в парку "Високий замок". Змія мала довжину понад 1 метр.

За словами львівського серпентолога Тараса Гринчишина, на фото можна побачити неотруйну червонокнижну змію - полоз ескулапів. На Львівщині рептилія трапляється зрідка, здебільшого в горбистих районах поблизу міста Миколаїв та Сколе. У Львові ж популяції таких змій немає.

"До останнього часу ця змія вважалася дуже рідкісною і такою, яка живе тільки в дикій природі, але вже було кілька знахідок у Стрию. У Львові одну тварину було знайдено минулого року на вулиці Тарнавського, кілька років тому в районі Снопківського парку і ось зараз. Я припускаю, що її випадково завезли до Львова. Ймовірно, вона заповзла в технічні порожнини авто і так тут опинилася", - каже Тарас Гринчишин.

Ця змія є "родичкою" вужа. Впізнати тварину можна за характерним забарвленням.

Тарас Гринчишин радить, побачивши змію, не робити різких рухів, не тікати, натомість зупинитися від неї за декілька метрів та повільно відійти. Також тварин ні в якому разі не можна чіпати та вбивати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ