Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львівському військовому шпиталі відмовили Герою

Славік Іванейко воював у Мар’їнці, на посту «Центр-1». 8 місяців воював. А до того 2 місяці під Маріуполем. А до того майже півроку вчився воювати на полігонах. І таки добре навчився, бо сепари лютою ненавистю ненавиділи його ДШК, щоразу зосереджуючи на ньому вогонь своїх кулеметів та гранатометів.

8 місяців, практично кожного дня ворог намагався вбити Славіка, та його кулемет бив у відповідь, не замовкаючи. 

Маса ДШК разом з триногою – 110 кг, важкі короби, цинки з боєприпасами. Носити це все доводилося і в дощ, і в сніг, і коли ожеледиця, що на ногах годі встояти. Почала боліти спина, потім біль почав віддавати у ногу.
У Красноармійську Славіку діагностували хребцеву грижу, але лікувати відмовились. Треба було робити операцію, а це складно, дорого і боєць надовго з передової піде. Сказали: «Підеш на дємбєль - долікуєшся».

Славік послухав і мужньо, без скарг і нарікань довоював до кінця. Звільнившись, він прийшов у Львівський військовий шпиталь по допомогу. А там герою сказали: «Чоловіче, ти тепер цивільний. Хочеш в нас лікуватись, плати гроші». І назвали суми, від яких у Славіка аж у голові запаморочилося.

І от цікаво мені, чи це дійсно в нас законодавство таке, і людина яка ціною свого здоров’я, ризикуючи життям, захищала державу, а тепер виявляється державі непотрібною чи то у Львівському шпиталі такі внутрішні правила?

Влад Якушев.

Гал-інфо просить керівництво Львівського військового госпіталю надати коментар з цього приводу.  

На фото Славік у першому ряді, другий зліва. Світлина зроблена після нагородження. В Ярослава нема державних нагород. Чомусь вирішили, що не заслужив. Перед Новим роком ротний Панда вручив хлопцям нагороди, які виготовили для них волонтери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ