Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові 21 червня - День В’єтнаму

У четвер, 21 червня, у Львові з 10.00 до 20.00 год. відбуватиметься культурна подія - День В’єтнаму. Як розповів сьогодні, 13 червня, під час прес-конференції президент Товариства українсько-в'єтнамської дружби Петро Адамик, ця подія є надзвичайно важливою для України, передає Гал-інфо.

Він зазначив, що захід організовують Посольство Соціалістичної Республіки В'єтнам та Товариство українсько-в’єтнамської дружби за підтримки Львівської ОДА та Львівської міської ради.

«Це буде дуже цікава та пізнавальна подія. Також ми плануємо провести тиждень в’єтнамського кіно, а наприкінці серпня – спільний бізнес-форум. Сподіваюсь, що це буде незабутня подія», - сказав Петро Адамик.

Він додав, що вже більше 20 разів побував у В’єтнамі і ця країна залишила позитивні враження.

Радниця Посольства Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Кіеу Ха Ліен наголосила, що на Західній Заукраїні така масштабна культурна подія відбудеться вперше.

«Ми хочемо представити нашу країну, як багату, культурну та динамічну. Я вірю, що ця подія сприятиме партнерству і багатостороннім відносинам В’єтнаму та України», - сказала вона.

Кіеу Ха Ліен наголосила на дружніх стосунках В’єтнаму і України.

Програма Дня В’єтнаму у Львові передбачає святкування на пл. Ринок з 10.00 год. до 20.00 год. (концерт, виступи в’єтнамських спільнот, номери із традиційними в’єтнамськими музичними інструментами, показ в’єтнамських костюмів «ао зай», виставка-продаж товарів народного вжитку, продуктів харчування та предметів рукоділля в’єтнамських підприємств, частування стравами національної в’єтнамської кухні - «нем», «фол», «бань куон» та ін.)

Також в рамках відзначення Дня В’єтнаму на пл. Ринок встановлено фотовиставку «Народ В’єтнаму» та 3-метрову фотозону у вигляді традиційного в’єтнамського капелюха, поруч із яким можуть сфотографуватися усі охочі.

Важливою подією у День В’єтнаму буде спільна презентація туристичного потенціалу В’єтнаму, України та Львова, зокрема за участі офіційних представників та поважних гостей заходу.

Із офіційним візитом до Львова прибуде Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам Нгуєн Ань Туан та делегація Посольства В'єтнаму в Україні.

Взяти участь в урочистому відкритті свята Дня В’єтнаму запрошені: міській голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської ОДА Олег Синютка, президент Товариства українсько-в’єтнамської дружби Петро Адамик.

Захід проводять із метою зміцнення відносин між Україною та В’єтнамом оскільки це є одним із найактуальніших і пріоритетних напрямків роботи групи міжпарламентських зв’язків із В’єтнамом Верховної Ради України (керівник - народний депутат Оксана Юринець). Також для організаторів важливий взаєминий обмін культурною спадщиною між країнами та розширення спіробітництва між В’єтнамом та Україною, і Львовом зокрема.

Контактний телефон організаторів: 096 714 69 39

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ