Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові 29 людей отруїлися після обіду в одному з ресторанів

Попередньо встановлено, що госпіталізовані, троє з яких - діти віком 6, 7 та 9 років, могли отруїтись, харчуючись у закладах однієї з ресторанних мереж, розташованих у різних районах Львова. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

9 липня у Львівське районне управління поліції №1 надійшло повідомлення від медиків однієї з львівських лікарень про те, що протягом кількох днів до них з симптомами гострої кишкової інфекції звернулись 29 осіб, троє з яких - діти віком 6, 7 та 9 років. 28 осіб були госпіталізовані, ще один – проходить амбулаторне лікування.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як попередньо встановили правоохоронці, пацієнти лікарні могли отруїтись, харчуючись у закладах однієї з ресторанних мереж, розташованих у різних районах Львова.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.

Як повідомляє Укрінформ, станом на 9 липня 26 людей захворіли на сальмонельоз, з них троє дітей - усі госпіталізовані у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню. За повідомленням ЗМІ, отруєння сталося в ресторані відомої львівської мережі «Томатіна». Відомо, що всі потерпілі їли страви з соусом «карбонара», їх уже вилучили з меню. Держпродспоживслужба проводить перевірку у закладах мережі, дотичних до приготування соусу працівників тимчасово відсторонили. У склад соусу «карбонара» входять сирі яєчні жовтки. Лабораторні дослідження тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ