Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові 51-річній жінці видалили пухлину завбільшки з футбольний м’яч

Жінку з гігантською фібромою матки успішно прооперували гінекологи лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова. Через запущений стан недуги на львів’янку очікує ще тримісячна реабілітація. Про це повідомили у ЛМР.
Фото: ЛМР

Про пухлину матки 51-річна львів’янка Руслана Кашемірова дізналася у 2018 році. Причиною звернення до лікаря стали постійні кровотечі та біль у животі. На УЗД медики виявили у жінки фіброміому – доброякісну пухлину матки – завдовжки 13 см. Новоутвір вже тоді розрісся в кишківник та артерії, однак пацієнтка боялася операції.

Аби уповільнити подальший ріст фіброміоми та зупинити менструальний цикл – через кровотечі, Руслані призначили гормональний препарат. Згодом жінка набрала зайву вагу, але водночас в неї знизився апетит і з’явилося постійне відчуття наповненості шлунка. Фіброміома росла далі. Цьогоріч на черговому контрольному УЗД медики констатували: пухлина заповнила вже всю черевну порожнину пацієнтки. Іншого шляху, крім видалення, – не існує. Однак, Руслана знову відклала операцію – до осені.

У червні в жінки з’явилася лихоманка. Температура піднімалася майже до 40 градусів і не збивалася. Вже в такому стані Руслану терміново скерували до лікарні святого Пантелеймона.

«Наші спеціалісти виявили причину лихоманки. Пухлина тиснула на нирки та сечовід, виникло запалення та реальна загроза життю. Тягнути вже не було куди. Потрібно було негайно оперувати. Спеціалісти гінекологічного відділення виконали тотальну абдомінальну гістеректомію, тобто видалили матку разом із пухлиною. Через розріз у черевній порожнині вони витягли велетенську фіброміому – вагою понад 5 кг. Хірургічне втручання минуло успішно.

Руслана добре почувається після операції. Утім, через запущений стан недуги, їй знадобиться тривала реабілітація – близько трьох місяців», – розповіли у  Першому медичному об’єднанні Львова

Принагідно лікарі наполегливо закликають пацієнтів не ігнорувати проблеми зі здоров’ям та вчасно звертатися за допомогою.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ