Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові безготівкова оплата діятиме на ще двох маршрутах

27 червня безготівкову оплату проїзду у тестовому режимі впроваджують на автобусному маршруті № 62, а з середи, 28 червня, - на маршруті № 5А.

Ці маршрути курсують до двох населених пунктів Львівської громади – до Великих Грибовичів та Винників відповідно. На лініях працюють автобуси малої вмістимості. Такі типи автобусів ще не залучали до тестування безконтактної системи оплати. Також один з маршрутів - № 62 – обслуговує приватний перевізник «Успіх-БМ».

Як пояснює директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, залучення приватного перевізника дозволяє тестувати АСОП вже поза межами тільки муніципальної системи. Тож від сьогодні тестуватимуть облік поїздок та оплат вже не з одним, а з двома перевізниками.

«На сьогодні ми взаємодіємо та ведемо облік поїздок і оплат тільки з одним комунальним перевізником - АТП-1. А залучення приватного перевізника, у цьому випадку це «Успіх-БМ», дає можливість тестувати вдаємодію вже з кількома перевізниками. 

Водночас маємо змогу тестувати і розподіл обліку кількості поїздок кожної з категорій пасажирів та кількості оплат в розрізі кількох перевізників», - зазначив Олег Забарило.

Додамо, на маршруті № 62, зі сполученням станція «Підзамче» - Великі Грибовичі, курсує один автобус. На маршрут № 5А, що сполучає Винники та пл. Різні у Львові, працює п’ять автобусів. Цей маршрут обслуговує комунальне АТП-1.

Відтак, пасажири і цих маршрутів зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою.

ЛКП «Львівавтодор» нагадує пасажирам, як правильно оплачувати проїзд на маршрутах, де діє безготівкова оплата.

Так, щоб оплатити за проїзд готівкою у водія, необхідно зайти в автобус через передні двері та передати водію кошти за проїзд, вказавши за скількох пасажирів здійснюється оплата. Водій має видати разовий паперовий квиток. Такий квиток може бути виданий на одного або кількох пасажирів.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ