Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові безготівкова оплата діятиме на ще одному маршруті

З вівторка, 11 липня, безготівкова оплата стане доступною на ще одному міському маршруті - №39.
Фото ілюстративне: Олена Ляхович

На лінії працює 3 автобуси марки «Еталон». Маршрут, який сполучає вул. Богданівську та вул. Грінченка, обслуговує приватний перевізник «Фіакр-Львів». Таким чином тестувати АСОП будуть вже в розрізі трьох перевізників – комунального АПТ-1 та двох приватних – «Успіх-БМ» і «Фіакр-Львів».

Отож, вже з наступного тижня і пасажири маршруту № 39 зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою.

Планується, що до кінця літа оплатити за проїзд безконтактно можна буде в усіх видах міського громадського транспорту.

Нагадаємо, у Львові з 5 червня триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. З минулого тижня безготівкова оплата стала доступна на ще двох маршрутах - № 5А та № 62. На цих лініях курсують автобуси малої вмістимості, а один з маршрутів обслуговує приватний перевізник.

Пасажирам маршрутів, де діє безготівкова система оплати проїзду, нагадують: 

  • при звичній сплаті проїзду готівковкою у водія – обов’язково треба отримати разовий паперовий квиток, який дійсний лише у межах кінцевих зупинок маршруту;
  • при оплаті проїзду безконтактною банківською карткою з чипом або іншими пристроями з підтримкою NFC – слід орієнтуватися лише на зелену відмітку на валідаторі й одинарний звуковий сигнал. Списання коштів з рахунку відбудеться пізніше;
  • при валідації пільгової ЛеоКарт – треба дочекатися зеленої відмітки на валідаторі й одинарного звукового сигналу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ