Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові біля Білогорщі з’явиться індустріальний парк

1/3
Сьогодні, 5 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили Концепцію львівського індустріального парку «Сигнівка». «За» проголосувало 48 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

З метою залучення інвестицій до міста Львова депутати затвердити Концепцію індустріального парку «Сигнівка».

Площа земельної ділянки – 51, 3805 га, яка є на вул. Північній. Орієнтовний розмір інвестицій, необхідний для облаштування індустріального парку, становить близько 100 млн євро, та в перспективі дозволить створити від 4,5 до 9 тисяч робочих місць.

Земельна ділянка обмежена із заходу та півночі – колією Львівської залізниці, з півдня – вул. Північною та проектованою вул. Північною, зі сходу та півночі – лісопарком  «Білогорща» та Західним обходом Львова. На цій території частково знаходяться зелені насадження. Рельєф території не має великих перепадів.

Індустріальний парк створюється строком на 30 років з можливістю пролонгації відповідно до вимог Закону України «Про індустріальні парки».

Учасником індустріального парку може бути суб’єкт господарювання будь-якої форми власності, зареєстрований на території Львова, який згідно із законодавством України набув право на земельну ділянку у межах індустріального парку.

Також депутати затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Північній у промисловій зоні «Сигнівка». «За» проголосувало 45 депутатів.

Прийняття даної ухвали є підставою для реєстрації речового права на Львівську міську раду з метою резервування та подальшого освоєння відповідно до потреб міста згідно з містобудівною документацією.

Йдеться про ділянку на  вул. Північна у промисловій зоні «Сигнівка» площею 18,2835 га. Категорія землі – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ