Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові будуть евакуювати автівки, що блокуватимуть вивіз сміття

Автівки, що блокуватимуть вивіз відходів зі сміттєвих контейнерів, забиратиме евакуатор. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.
Фото ілюстративне: Олександр Мазуренко

Однією з гострих проблем, з якою стикаються практично кожного дня перевізники ТПВ, є паркування приватних машин біля сміттєвих контейнерних майданчиків. Через такі автомобілі сміттєвози не можуть під’їхати, щоб забрати відходи. Як наголошують в управлінні з питань поводження з відходами, оскільки паркування біля сміттєвих контейнерів заборонено Правилами дорожнього руху, на порушників накладатимуть адміністративне стягнення. Також транспортний засіб можуть евакуювати на спецмайданчик.

«Власники авто повинні розуміти, що припаркувавшись біля контейнерного майданчика, вони порушують Правила дорожнього руху, відповідно до яких зупинка і стоянка ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів заборонена.

На жаль, щомісяця трапляється 12-20 випадків, коли приватні авто заблоковують сміттєві майданчики. Зазвичай, щоб забрати легкову машину і зробити доступ до контейнерів займає 1-3 год. Для цього доводиться викликати поліцію, і вони розшукують власника авто. Однак, якщо це бус чи мікроавтобус, то знайти власника і забрати машину в цей же день практично не вдається. Є випадки, коли паркують машину біля смітників, знімають номерні знаки і йдуть.

Такі випадки ламають логістику забору побутових відходів. Тому закликаємо власників транспортних засобів НЕ ПАРКУВАТИ свої авто біля контейнерних майданчиків, щоб забір ТПВ відбувався відповідно до затверджених графіків. У разі порушення, на власника транспортного засобу буде накладено адміністративне стягнення, якщо ж власника не зафіксують, такий транспортний засіб буде евакуйовано на спеціальний майданчик», – наголошують в управлінні з питань поводження з відходами.

Як додали в управлінні безпеки ЛМР, інспектори з паркування опрацьовують місця розташування контейнерних майданчиків, біля яких постійно запарковані автомобілі. Від початку року вони виписали 577 штрафів водіям за  паркування в межах цих майданчиків. 

«Якщо ж припарковане в такій локації авто створює суттєві перешкоди для роботи сміттєприбиральної техніки, то в таких випадках доводиться залучати евакуатор», – додали в управлінні безпеки ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ