Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові частково оновлять склад присяжних суддів

Депутати з комісії законності Львівської міської ради хочуть замінити 6 присяжних суддів: двох у Шевченківському та по одному у Франківському, Сихівському, Личаківському та Залізничному районних судах.

Про це повідомив депутат Львівської міськради від Об'єднання “Самопоміч” Юрій Мельник, - передає Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Згідно зі законом “Про судоустрій і статус суддів“, список присяжних затверджують на 3 роки. Зараз хочуть внести зміни до списку 2020 року.

“Загалом Львову потрібно приблизно 200 присяжних. “Народними суддями” можуть стати громадяни, які не мали судимості, не перебувати на обліку в псих- і наркодиспансері, віком від 30 до 65 років, не працювати народними депутатами, суддями, держслужбовцями тощо. Перелік всіх вимог прописаний у 65 статті Закону “Про судоустрій і статус суддів”, - говорить Юрій Мельник.

Зазвичай присяжні беруть участь у розгляді кримінальних справ, де обвинуваченому загрожує довічне ув’язнення. На засіданні перебуває двоє суддів та троє присяжних, кожен з яких має право одного голосу.
Статус присяжного дозволяє отримувати за роботу гроші, а час, який людина проводить на засіданнях, зараховується до трудового стажу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ