Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові через нежить 9-річній дівчинці довелося прооперувати мозок

У Львові через нежить 9-річній дівчинці довелося прооперувати мозок, а кістку з черепа якийсь час зберігати в її животі.
фото - Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Про це інформує Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова.

У дівчинки Ані все почалося зі звичайної застуди. Спершу батьки лікували її вдома, однак згодом у неї почалося запалення слизової оболонки приносових пазух. Місяць лікування в амбулаторних умовах виявився марним і дівчинка потрапила до лікарів у вкрай складному стані: у неї постійно трималася висока температура, боліла голова, перестала працювати рука та частково нога.

МРТ показала, що гній добрався до мозку. Діагноз - субдуральна емпієма над лівою півкулею головного мозку. Спеціалісти ЛОР-відділення швидко забрали гнійний вміст із пазух, але позитивний ефект протримався недовго. У Ані почалися судоми і вона потрапила до реанімації. 

Довелося робити поетапну операцію. Оскільки провести втручання через маленький отвір стан Ані не дозволяє, спочатку їй зробили декомпресійну трепанацію черепа. Дівчинці видалили доволі велику частину кістки черепа та забрали зайву рідину. Далі кістку потрібно було повернути на місце, але виявилося, що це неможливо: нагноєння спричинило набряк мозку, треба чекати, доки той зійде. На цей час, аби зберегти кістку у стерильних умовах, хірурги розміщують її у передній черевній стінці дівчинки, попередньо сформувавши там “кишеньку”.

Як тільки набряк спав - кістку реімплантували на місце, виконуючи пластику твердої мозкової оболонки. 

Усі кілька етапів втручань минають успішно.

Наразі здорова дівчинка Аня повертається додому

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ