Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові четверо неповнолітніх на скутерах порушували ПДР

Як повідомили 11 березня Гал-інфо у прес-службі Патрульної поліції Львова, четверо підлітків з Винник їздили на скутерах Львовом порушуючи ПДР.
Фото: Патрульна поліція Львівської області

Вчора о пів на десяту вечора патрульні помітили на проспекті Чорновола чотири скутери, водії яких порушували правила дорожнього руху.

Транспортні засоби зупинили і виявилося, що водії неповнолітні. Троє з них були без шоломів, а четвертий хоч і у шоломі, але пасажира перевозив без.

Найстаршому хлопцеві 17 років, на нього патрульні склали два протоколи: за ч.2 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП та за ч.5 ст.121 (Порушення правил користування мотошоломами) КУпАП. Їх розглядатиме суд.

Оскільки решті хлопців по 15 років і вони не мали права взагалі керувати таким видом транспорту, патрульні разом з ними поїхали у місто Винники і склали протоколи на їхніх батьків за ч.3 ст.184 (Вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років адміністративного правопорушення)КУпАП.

Отже, яких пунктів правил не дотрималися підлітки:

2.3 г

під час руху на мотоциклі і мопеді бути в застебнутому мотошоломі і не перевозити пасажирів без застебнутих мотошоломів;

2.13

Право на керування транспортними засобами особам може бути надано:

мототранспортними засобами і мотоколясками (категорії А1, А) — з 16-річного віку.

Подбайте про безпеку ваших дітей!

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, з початку 2020 року львівські патрульні затримали 418 нетверезих водіїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ