Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові дітей навчають, як протидіяти й реагувати на домашнє насильство

Протягом 9 місяців у Львові постійно тривали різні заходи для дітей та молоді про те, як попередити, протидіяти та реагувати на випадки домашнього насильства.

Інформаційно-просвітницькою кампанією охопили понад 10 тисяч дітей Львівської громади, повідомляють в ЛМР. 

Впродовж навчального року з дітьми, школярами та молоддю Львівської громади, за участю працівників Національної поліції, ювенальної превенції, міського управління «Служба у справах дітей», освітянами, фахівцями соціальної роботи, було проведено понад 430 заходів. У школах, ліцеях, коледжах, студмістечках, бібліотеках Львівської громади проводили тренінги на теми: «Насильство поруч, як реагувати», «З розумінням до кожного», «Навички розуміння та вирішення конфліктів», «Мистецтво спілкування», «Стрес та навички саморегуляції».

«Зараз у Львові ми вже напрацювали Програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми на період до 2026 року. Метою Програми є реалізація державної політики на території Львівської громади у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, у тому числі це допомога людям, які у кризовій ситуації та потребують екстреної допомоги. Ефективні стратегії запобігання насильству включають внесення певних змін в політики, практики та соціальні норми для створення безпечних, стабільних та підтримуючих відносин і середовища для дітей та їхніх сімей. Напрацьовану програму заходів погодять на найближчому засіданні Координаційної ради, і Програма буде винесена для затвердження на засідання сесії ради», – зазначив керівник міського управління соціального захисту Олексій Неділя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ