Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові діти долучилися до створення мандрівного керамічного панно

Понад тиждень триває робота мандруючої гончарної майстерні для дітей у міських бібліотеках Львова.
Фото: Roma Cayman / ЛМР

Про це стало відомо під час брифінгу у медіацентрі "Україна" у п'ятницю, 2 вересня. 

Керамічне панно «Україна – Ельдорадо майбутнього!» діти створюють разом з відомим у Люксембурзі та Франції художником-керамістом, арттерапевтом Паскалем Вьостеландтом. Митець 30 років свого життя присвятив роботі з юними керамістами.

Організатори вже провели низку майстеркласів у Централізованій бібліотечній системі для дітей міста Львова, бо переконані, через мистецтво можна показати те, якою є Україна.  

“Ідея митця полягає у тому, щоб разом з дітьми виготовити чудове величне панно в національних українських кольорах, яке пізніше буде складене у карту України. А його зовнішні поля будуть заповнені фресками діток з інших країн, які зроблять відповідні плиточки зі символікою і колористикою своїх країн”, – розповів директор бібліотечної системи міста, історик Василь Кметь. 

Згідно з ідеєю виставки, діти зі 198 країн світу об'єднаються разом у спільній справі, бо саме від них залежить майбутнє, вони повинні покласти край правлінню тоталітарних деспотів. 

“Діти – це майбутнє світу. російські, французькі, люксембурзькі діти, вони всі діти своїх країн. Вони хочуть миру і стають жертвами єдиної особи у світі – владімира путіна", – переконаний Паскаль Вьостеландт. 

До створення панно також долучилися діти, які були змушені покинути рідні домівки й наразі мешкають у Львові. 

Школярка Роксолана, одна з учасниць, яка створила власну патріотичну фреску, сказала, що якби вона зустрілася з дітьми з-за кордону, то розповіла б що відбувається в Україні та як українці очікують допомоги та підтримки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ