Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові для учнів створять простір практичної науки

Як повідомили в ЛМР, проєкт, що дасть можливість учням поринути у світ експериментальної біології, мікробіології та поставити свої перші досліди став переможцем Громадського бюджету 2022 року.

Сьогодні вночі завершилось голосування за проєкти Громадського бюджету Львова, які реалізовуватимуть у 2022 році та як повідомив директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський, цьогоріч до голосування долучилось в рази більше львів’ян. 

“Ми маємо новий рекорд - за проєкти проголосувало понад 145 тисяч мешканців, які віддали більш як 226 тисяч голосів. У порівнянні з минулим роком кількість учасників голосування зросла на 40%. Вперше в історії Львова бюджетні кошти були розподілені за участі такої великої кількості мешканців”, - розповів Юрій Лукашевський.

Фото: Depositphotos

Варто зазначити, що цього разу 99% жителів проголосували онлайн, однак ЦНАПи теж були відкриті для тих хто не має можливість зробити це в онлайн режимі. 

Найбільшу кількість голосів набрав проєкт “Безбар’єрний простір практичної науки “Puliui Science Hub” представлений педагогічною командою ліцею Івана Пулюя.

“Безбар’єрний простір це мережа навчальних лабораторій, які будуть створені в ліцеї. Цей проєкт про можливості, які дозволять дітям торкнутися реальної науки. Простори вже готові, тому залишається лише наповнення.  Відійти від теорії та своїми руками спробувати і побачити реальну науку: взяти пробірку, провести хімічний дослід, також буде телескоп, за допомогою якого вони зможуть споглядати на зорі. 

З біології ми плануємо закупити флуорисцентний мікроскоп, який дозволяє робити знімки та дати можливість дітям спробувати себе в ролі науковця”, - зазначив автор проєкту Олег Ревега. 

На проєкт з громадського бюджету виділи 3 мільйони гривень.

Варто зазначити, що цьогоріч згідно з правилами є 8 великих проєктів на загальну суму понад 20 мільйонів гривень та 90 малих проєктів. Рейтинг великих проєктів вже оприлюднено. Список малих проєктів стане відомий до кінця сьогоднішнього дня. 

Рейтинг 8 великих проєктів виглядає таким чином:

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ