Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові до умовного терміну засудили викрадачів причепу з агітацією

Личаківський районний суд м. Львова в складі головуючого судді Назара Стрепка 20 листопада 2020 року виніс вирок щодо зловмисників, які наприкінці вересня на вулиці Медової Печери викрали автопричіп з агітаційним банером ВО «Батьківщина».

Як вбачається іх судового рішення, обвинувачення у викраденні автопричепу марки «Автобан» моделі «BG2110» було висунуто трьом мешканцям Пустомитівського району, двоє з яких уродженці с. Чорнушовичі, тимчасово непрацюючі, один – уродженець с. Журавники, працюючий в ЛКП «Парк Високий Замок» на посаді озеленювача.

У вироку зазначено, що обвинувачені в період часу з 15:00 години 26 вересня 2020 року по 13:00 годину 27 вересня 2020 року, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), за попередньою змовою групою осіб, діючи з корисливих мотивів та власного безпідставного збагачення, приїхали на автомобілі марки «Citroen Berlingo» до комунальної шостої міської поліклініки, що за адресою: м. Львів, вул. Медової Печери.

У подальшому, реалізуючи свій злочинний умисел та будучи впевненими, що за їхніми діями ніхто не спостерігає, приєднали до свого автомобіля причіп спеціалізований марки «Автобан» моделі «BG2110» з встановленою на ньому металевою конструкцією, на якій розміщений банер передвиборчої агітації ВО «Батьківщина».

Після цього обвинувачені попрямували в с. Чорнушовичі Пустомитівського району, за місцем реєстрації одного з учасників злочину, який заховав причіп у гаражі - «з метою використання у своєму господарстві». У результаті своїми протиправними діями обвинувачені заподіяли майнової шкоди потерпілому (власнику причепа) на суму 16984,7 гривень та потерпілій (якій належить банер) на суму 2834 гривень.

Вироком суду усі обвинувачені були визнані виннимм у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та засуджені (кожен) до покарання у виді 1 (одного) року позбавлення волі у кримінально-виконавчій установі. Водночас на підставі ст. 75 КК України усі засуджені були звільнені від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік. Ухвалюючи таке рішення, суд, зокрема, врахував, їх щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ