Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові до відповідальності притягнули понад 600 посадовців

У Львові за документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 601 посадовця. Такими є результати перевірок, проведених у 2013 році в порядку нагляду за додержанням законодавства органами влади, місцевого самоврядування та контролю, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Водночас, за наслідками таких перевірок прокурорами розпочато 39 кримінальних проваджень.

Зокрема, 15 з них – за фактами порушень конституційних прав і свобод громадян, 10 – щодо незаконних діянь, зокрема посадовців органів влади та місцевого самоврядування, при використанні бюджетних коштів.

Ще 5 - відкрито за наслідками виявлених у діяльності посадових осіб Львівської міської ради та її структурних підрозділів зловживань у сфері комунальної власності, бюджетного та природоохоронного законодавства.

Також, триває розслідування у 9 кримінальних провадженнях за фактами незаконного відчуження державного та комунального майна. Нагадаємо, прокуратурою Львова виявлено 12 об’єктів нерухомості, площею понад 2,3 тис. м. кв. та вартістю більше 5 млн грн, які завдяки шахрайським схемам були незаконно вилучені з власності громади міста Львова.

Загалом, у 2013 році прокурорами скеровано на розгляд суду із обвинувальними актами 14 кримінальних проваджень щодо посадовців. Сума збитків у них - майже 2 млн. грн. На цей час судами уже розглянуто із постановленням рішень 8 таких проваджень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ