Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Львові готують до друку твір Климентія Шептицького про матір – графиню Софію
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Львові готують до друку твір Климентія Шептицького про матір – графиню Софію

Графиня Софія Шептицька.
Графиня Софія Шептицька.
Графиня Софія Шептицька.
Графиня Софія Шептицька.
Граф Казимир Шептицький (о. Климентій). Перед 1911 роком.
Граф Казимир Шептицький (о. Климентій). Перед 1911 роком.
Блаженний Священномученик Климентій (Казимир) Шептицький.
Блаженний Священномученик Климентій (Казимир) Шептицький.
Родина графів Шептицьких.
Родина графів Шептицьких.
1/5
У Львові готують до друку твір, написаний Блаженним архімандритом Климентієм Шептицьким про матір – графиню Софію Шептицьку з роду Фредрів. Твір називається «Про нашу маму». Про це під час презентації унікального історико-документального альбому «Блаженний архімандрит Климентій (Казимир граф Шептицький). Листи до рідного брата Станіслава графа Шептицького та родини. 1881-1945рр.», яка відбулася 1 квітня, розповів упорядник листів, отець настоятель Свято-Іванівської Лаври Юстин Бойко.

«Представлені листи Климентія Шептицького – це перша ластвіка. Ми плануємо представити ще один твір о. Климентія «Про нашу маму», який до цього часу був невідомим», - зазначив Отець Юстин.

Як повідомляло Гал-інфо, кореспонденція була нещодавно віднайдені отцем Юстином Бойком у монастирі св. Теодора Студита «Студіон» у Кастельгандольфо, що біля Риму.

«Там також був твір отця Климентія, який ми готуємо нині до видання. Твір, який він закінчив 8 грудня 1911 року, коли вступив до монастиря. Це твір для родини та майбутніх поколінь, який називається «Про нашу маму». Окрім того, було віднайдено багато інших послань до родини Шептицьких, які ми також плануємо представити громадськості», - сказав отець Юстин.

Він наголосив: «Цей твір покаже, наскільки мама Софія з Фредрів Шептицька мала величезний вплив на усю родину. Її побожність та любов до Бога сформувала достойних людей, графів з великою любов’ю до Бога та свого народу».

Невідомі листи Климентія Шептицького

Довідка.

Графиня Зофія (Софія) Людвіка Цецилія Констанція Шептицька (1837 – 1904 рр.) — польська аристократка з роду Фредрів. Вона була письменницею та  художницею, дружиною графа Яна (Івана) Кантія Шептицького.

Софія Шептицька була матір’ю сімох синів: Роман (Митрополит УГКЦ Андрей Шептицький), Олександр (загинув у Замості у 40-х роках під час окупації Німеччиною), Станіслав (генерал броні Війська Польського), Казимир (Блаженний архімандрит Климентій Шептицький), Лев (Леон з дружиною Ядвіґою Шембек були вбиті радянськими солдатами у родинному маєтку Шептицьких у Прилбичах, що на Львівщині), Стефан (помер у 2 роки), Юрій (помер від хвороби у 17 років).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ