Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

У Львові Марина Порошенко відвідала Міжнародний фестиваль оперного мистецтва

1/3
Як проінформували у прес-службі Львівської ОДА, 13 листопада дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Львівську область із робочим візитом. Перша леді взяла участь у ХVII Міжнародному фестивалі оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької, який у 2018 році проходить за грантової підтримки Українського культурного фонду.

За словами Марини Порошенко, цей фестиваль підтверджує авторитет міста Львова як культурної столиці західної України. Його мета – не тільки популяризація класичної оперної музики, а й презентація камерних опер сучасних українських та іноземних авторів, інтерактивні заходи та тематичні  майстер-класи.

«Дуже знаково, що він носить ім’я найвідомішої оперної співачки ХХ століття – Соломії Крушельницької, адже її неперевершений талант прославив Україну на весь світ. І сьогодні ця подія збирає у Львові відомих композиторів і співаків з різних країн Європи та світу, щоб продемонструвати глядачам перлини класичної музики. Без перебільшення, такі заходи роблять нас частиною однієї європейської культурної спільноти», - зазначила голова Українського культурного фонду.

«Я хотів би подякувати Українському культурному фонду. Переконаний, що найголовніше, що сьогодні зроблено – це неупереджена, прозора система відбору проектів. Львів є найкращим і завжди подає найкращі пропозиції. Така неупереджена, професійна система відбору дає можливість ті проекти, які сьогодні реалізуються на Львівщині підтримати і завершити за рахунок Українського культурного фонду», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Фестиваль традиційно відкрився оперою Джакомо Пуччіні «Мадам Баттерфляй» у постановці Львівської  національної опери, адже свого часу після невдалої прем’єри у театрі «Ла Скала»  в Мілані саме нова постановка опери з виконанням головної партії Соломією Крушельницькою розпочалося тріумфальне сходження «Мадам Баттерфляй» на світовий оперний Олімп.

У рамках фестивалю в Львівському Національному Академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької Марина Порошенко ознайомилася з виставкою «OPERAART».

Окрім того, у ході візиту в Львівську область Перша леді відвідала виставку «Замок Свірж: Генеза», яка також отримала грантову підтримку Українського культурного фонду. Цей проект започаткував серію подій Культурного Замку Свірж. Історик Наталія Матлашенко провела авторську екскурсію мурами замку та презентувала нові невідомі сторінки з життя Замку Свірж.

Зокрема, що Свірзький замок вперше згадується у 1484 році, а у XVIIст. був суттєво перебудований і набув палацового вигляду. Найбільших ушкоджень замок зазнав під час Першої світової війни. У 1917 році був відбудований, останні реставраційні роботи проводилися у 1970-1980-х роках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ