Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові медики вчилися лікувати гострі інсульти на симуляторі

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
У навчальному хабі Першого медобʼєднання Львова відбувся одноденний симуляційний майстер-клас з лікування гострого інсульту. Впродовж дня фахівці зі Львова та інших міст України відпрацьовували теоретичні та практичні знання на єдиному в Україні симуляторі віртуальної реальності.Про це повідомляє ЛМР.

«Разом з колегами неврологами, анестезіологами, нейрохірургами та радіологами обговорили ключові тези нового стандарту лікування ішемічного інсульту, який вийшов 20 червня цього року. Відпрацювали різні техніки тромбектомії, тобто видалення тромбу мініінвазивно на сучасному симуляторі Mentice», розповідає Андрій Нетлюх, нейрохірург лікарні святого Пантелеймона Першого медобʼєднання Львова.

Mentice – це високо технологічний симулятор віртуальної реальності для інтервенційної терапії. Нині він є єдиним екземпляром в Україні, у світі таких нараховується близько 2000 тисяч.

«Це вкрай важливо проводити такі заходи, адже крім теорії в медицині важливо багато практикуватися. Такий симулятор дає нам можливість навчатися, підвищувати свою кваліфікацію та розвивати нашу українську медицину, аби надавати допомогу нашим пацієнтам з мозковим інсультом ще якісніше”, зазначає Наталія Матолінець, директорка з наукової роботи Першого медобʼєднання Львова.

Тренінг організували на базі Першого медичного обʼєднання Львова, за підтримки Української асоціації нейрохірургів (УАН) та фірми Medtronic.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ